Wednesday, January 17, 2007

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ CAPOEIRA & ΑΦΡΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2007

.





«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
έναρξη 15.00

είσοδος ελευθερη


Παράλληλα με το παραδοσιακό κομμάτι, τη σάμπα, το καρναβάλι και πρόσφατα την capoeira, η Βραζιλία έχει να επιδείξει πληθώρα νέων καλλιτεχνών σε όλους τους τομείς.
Με video art, installations, χοροθέατρο και μόδα,με φρέσκια και κοφτερή ματιά, Βραζιλιάνοι καλλιτέχνες κάνουν την πρότασή τους για τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό της χώρας τους.

Το πρώτο απο μια σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο Terra Brazilia που σχεδιάζονται για το 2007 με την υποστήριξη της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα, είναι η συνάντηση σχολών capoeira και αφροβραζιλιανικών τεχνών.
Η πρώτη πανελλήνια συνάντηση σχολών capoeira και αφροβραζιλιάνικων τεχνών (χορού, μουσικής και θεάτρου) διοργανώνεται την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 15.00,
με σκοπό την εξερεύνηση ενός ευρύτερου φάσματος της ξεχωριστής αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Νέοι, αθλητές και καλλιτέχνες εκπρόσωποι της ενδιαφέρουσας αφροβραζιλιάνικης έκφρασης θα συναντηθούν προβάλλοντας τις ανάγκες για συνειδητοποιημένη διασκέδαση και συμμετοχή στο παγκόσμιο χωριό, μεταδίδοντας παράλληλα τις γνώσεις τους στο κοινό, αφού η capoeira στοχεύει στην προβολή της ισότητας των λαών, της πολιτισμικής πολυφωνίας και του σεβασμού του διαφορετικού.
Πολλά γυμναστήρια και σχολές χορού μάλιστα, θα συμμετάσχουν, διοργανώνοντας σεμινάρια capoeira και χορού ένα μήνα πρίν την πανελλήνια συνάντηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις χορού (rodas) από σχολές, σεμινάρια για παιδιά και μεγάλους από εθελοντές της Putumayo και της Fair Trade , batucada , χοροθέατρο με τίτλο «Orishas» και αναφορά στις αφροβραζιλιάνικες θεότητες, καθώς και προβολές ντοκυμαντέρ.

Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007 έναρξη 15.00
-Προβολές capoeira & Fair Trade.
-video art
-Αναδρομή στην αφροβραζιλιανική μόδα.
-Rodas σε όλο τον χώρο και σεμινάρια
απο τις σχολές capoeira:

DAN.C.CE

Associacao de capoeira "Senzala" de Santos

Banzo de Senzala Estagiario Manel

Compania Pernas pro Ar instructor Muralha
Jacobina Arte mestre Pit Bull
Fundacao Brazileira de Capoeira instructor Ricardo Fofo

-Orishas χοροθέατρο απο την Cristiane Cabral με
αναφορά στην Αφροβραζιλιάνικη θρησκεία
-dj set απο το Γιάννη Λώλο
-Batucada (από το συγκρότημα Batuca)
-Desafinados
(bossanova)

Παράλληλα στον πολυχώρο του ομίλου Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων -Action Art International- (Αλκιβιάδου 212 Πειραιάς,) θα λειτουργεί έκθεση χειροτεχνημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη την πρεσβεία της Βραζιλίας,τον όμιλο Unesco νομού Πειραιώς και νήσων, την Putumayo,και την σχολή χορού Alma.



.


1 comment:

Anonymous said...

συγχαρητήρια στον ΑΚΜΑΝ για την ενημέρωση!!!